Utopisch landgoed
Door: compassie
Blijf op de hoogte en volg astrid
06 November 2015 | Zambia, Kasama
Nu kampeer ik op dit landgoed. Dichtbij een prachtige lodge met een natuurlijke hotspring, zwembad en een tropische tuin. De eigenaar is nog een rasechte kleinzoon van Stewart Gore-Brown en de bewoners in de dorpjes nog de nazaten van de eerste Zambiaanse werknemers hier. Bijzonder! Misschien wel even bijzonder is het dat mijn eerst nog eenzame tentje op het kampeerveld in de namiddag blijkt te zijn ingesloten door 3 grote safaritenten en grote landrover met aanhanger. Wat blijkt? Ook vijf Nederlandse motorrijders en hun Zuid-Afrikaanse begeleider Scott hebben deze verafgelegen plek in Shiwa Ng’andu gevonden. De 6 mannen zijn op weg van Kaapstad naar de Kilimanjaro in Tanzania. Genoeg om uit te wisselen met elkaar. Scott nodigt me uit ‘Lift morgen met ons mee naar het noorden’. Die kans laat ik niet liggen. Wat een luxe vandaag-de-dag om zo weer dit afgezonderde gebied te kunnen verlaten!
07 November 2015 - 18:53
Ella:
Net al je verslagen gelezen, ontzettend leuk. Waan me bijna zelf in Afrika. Als ik tenminste even vergeet dat de regen hier tegen de ramen klettert en de kachel flink staat te snorren om mij warm te houden. Ben zelf nooit in het zuiden van Afrika geweest, maar als jouw verhalen lees moet ik toch die kant maar eens op! ik kijk uit naar je volgende reisperikelen. -
08 November 2015 - 08:48
Marja:
Lieve Astrid, wat een uitgebreide website.
Ik heb je reisverslag gelezen. Mooie foto's vooral de hot springs zou ik heel graag even in het echt zien. Maar ja ik ben niet zo'n reiziger en zeker niet naar zo'n afgezonderd gebied.Wat leuk, je ontmoeting met de motorrijders.En dan ook nog een lift naar het Noorden, meer de bewoonde wereld, neem ik aan.
Ik wens je verder ook veel mooie dingen en leuke ontmoetingen. Liefs, Marja -
09 November 2015 - 15:56