Toerisme versus traditie
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg astrid
15 Maart 2012 | Oman, Masqat
Voor Oman dan ook geen prikkel om het toerisme snel te stimuleren. De olie-inkomsten leveren voldoende Oman Rial op om het land vanuit haar eigen kracht en culturele waarden verder te ontwikkelen. Sultan Qabous is trots op zijn land en wil ook de islamitische principes graag behouden. Teveel Westerse aanwezigheid en invloed zouden het land meer kwaad dan goed doen, is de begrijpelijke verklaring die ik eraan geef.
Lang niet alle steden hebben hotels of guesthouses. Als ze er al zijn, dan liggen ze vaak een stuk uit het centrum. Het is soms flink zoeken om de juiste wegen te vinden. Gelukkig is de vriendelijkheid van de Omani zo groot dat ze zelfs bereid zijn een stuk met je mee te rijden als je de weg vraagt. Deze gastvrijheid is de grote kracht van Oman die wanneer de sultan het toelaat, gemakkelijk en snel tot meer werkgelegenheid en welvaart kan leiden. We zullen zien.