Bach en ander muzikaal genoegen
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg astrid
29 Mei 2011 | Nederland, Amsterdam
Onze kaartjes gaven toegang tot een de voorstelling L'Armonia Sonora van Bach. Vanaf de voorste rij leek elke klank van de drie instrumenten (viool, viola da gamba en orgel) extra dichtbij te zijn. De musici waren opperst geconcentreerd en gedreven. De zaal was enthousiast en klapte uitbundig. We waren de stille getuigen dat een diepe kniebuiging de orgelspeler bijna een hoofdwond had opgeleverd.
Als voorgerechtje hadden we al genoten van een gevarieerd programma van jonge musici in de Spiegelzaal. De enigszins zelfingenomen, maar toch grappige presentator (Hans van den Boom) van dit live opgenomen Radio4-programma, gaf er een luchtige zwier aan. Leuk om eens mee te maken.
Het hoogtepunt was wel de rondleiding door het oude Concertgebouw. Natuurlijk in de grote zaal zelf, maar ook in de de artiestenkamers, de Koninginnekamer en de zolder konden we een kijkje nemen. Onze 2 meter-plus lange gids beantwoordde alle nieuwsgierige vragen. Helaas kon hij niet aan de wens van de Japanse toerist voldoen, om even op de vleugel in de grote zaal te mogen spelen. Wel vertelde hij beeldend hoe Maxima 2 dagen daarvoor haar 40e verjaardag met 700 gasten had gevierd. Na een klassiek optreden, ook een trendy dansfeest in de Spiegelzaal tot in de late uurtjes. Het Concertgebouw heeft meer te bieden, zo blijkt.
Rond half 2 zaten we eindelijk aan ons eerste kopje koffie van dit Hollandse Uitje. Een zeer welkome afsluiting.