Pauze in Polen
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg astrid
13 Mei 2012 | Polen, Warschau
Een welkome afleiding is dan ook een bezoek aan de bazaar in Slubice, net over de grens in Polen. De twee Hansen bombarderen het bezoek als pauze waarin we even onze ogen en oren de rust kunnen gunnen. In Polen! Wie had dat gedacht. Een land zonder euro, een land met een onbegrijpelijke taal en een land met weer andere verkeersborden. Ik blijf om me heen kijken om niks van dit korte bezoek te hoeven missen.
De bazaar is een overdekte markt met kleine winkeltjes. Goedkope kleding, sigaretten en speelgoed. Jachtgeweren in de aanbieding en toiletartikelen die met veel geduld zijn opgestapeld. We zijn in Polen. Met deze pauze kan ik straks weer een vlaggetje op mijn wereldkaart zetten!
02 Oktober 2012 - 15:32
Denis:
Kan iemand meer uitleg geven over "De bzaar", zijn de tabakproducten er veel goedkoper dan in Belgie, wat kost daar v.b. een pakje sigeretten LM of Marlboro. Ook hoor je soms zeggen dat er mensen rondlopen die je aanspreken voor sigaretten te kopen op de "zwarte markt", alsook voor sterke drank.