In de watten
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg astrid
16 September 2011 | Zwitserland, Bern
Als reporterteam voor het tijdschrift Roots zijn we op stap in de buurt van Luzern. De gidsen van de toeristenbureau`s die ons onthalen, leggen ons heerlijk in de watten. Bagage wordt vervoerd, luxe lunches betaald en een uitgebreide persmap ligt voor ons. De stoomboot Wilhelm Tell voert ons over het azuurblauwe Vierwoudstedenmeer.
Uit deze VIP-roes word ik enigszins ontwaakt wanneer onze gids Claudia mij al snel vraagt 'Wat voor informatie heb je nodig voor je artikel?' Oeps, ja besef ik, ik moet me verplaatsen in mijn journalistenrol. Eigenlijk niks geen snoepreisje, maar een serieus gebeuren. Uit mijn rugzak vis ik een voicerecorder op. Claudia heeft het functioneren van dit handige apparaat snel in de smiezen.
Niet veel later drukt zij behendig op de voicerecordertoetst en spreekt afwisselend in het Engels en Duits de door haar bestudeerde Wikipedia-teksten in. Voor mij een uitgelezen kans om mijn toeristenstand weer te hernemen.