Drama in Scandinavie
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg astrid
23 Juli 2011 | Zweden, Stockholm
Dit grote drama heeft wereldwijd een grote impact, ook hier in Zweden. Hotelbezoekers zijn allen gericht op het CNN-scherm in de ontbijtzaal en op straat zie je mensen geconcentreerd gebogen over een zojuist gekochte krant. Ook de metromedewerker gaat volledig op in de macabere feiten die de krant voorspiegelt. Hij excuseert zich mij niet opgemerkt te hebben.
Scandinavië en spannende detectives gaan samen. Maar dat ik geografisch zo dichtbij een nauwelijks nog voor te stellen bom- en schietaccident zou zij, kon ik mij op Schiphol nog niet voorstellen.
Om half 12 sluit ik aan bij een vooraf geboekte Millennium-tour: een enthousiaste gids vertelt geamuseerd over alle ins & outs van deze trilogie van Stieg Larsen. Dat is de andere kant van Scandinavisch drama: fictieve moorden, mensenhandel en misdaad geven ook plezier.
23 Juli 2011 - 19:03
Jeroen En Danielle :
Toch leuk om even te reageren, al ken ik je niet. We waren op hetzelfde moment in Stockholm. Wij komen er net vandaan. We stonden met ons campertje op die kade, geweldige plek en geweldige stad. De Millennium tour, helaas voor mij volgeboekt. Ben benieuwd of het leuk was.