Try before you die
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg astrid
13 April 2012 | Nederland, Utrecht
‘Houd goed links aan, richt eerst naar voren en neem dan de bocht, zet lekker de snelheid erin’. Onze instructeur T. weet van wanten en wisselt behulpzame lesinstructies af met persoonlijke gesprekken en verhalen. Vriendin I. en ik zijn om-en-om aan de beurt. Over rijkswegen en door dorpjes van de Utrechtse Heuvelrug. We trotseren stoplichten, rotondes en zebrapaden alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. De nuchterheid van T. heeft een ontspannende werking en we zetten ons in om feeling te krijgen over de vele vaardigheden die het van ons vraagt: spiegels kijken, op tijd schakelen, soepel met de koppeling omgaan en … het belangrijkste van de les: anders te sturen en anders te focussen. Begrijp dat de positie van de wielen (achter de chauffeur) het rijgedrag bepaalt.
Deze lesmiddag op een personenbus was opnieuw een hele ervaring! Respect voor de rijkunsten van de buschauffeurs op de weg, een kriebel om hier misschien zelf wel meer mee te willen maar vooral een hele leuke herinnering voor nu!
13 April 2012 - 17:23
Karine :
Ola nicht, nice! Binnenkort theetje/ wijntje doen? x