Vakantiegeluk
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg astrid
09 November 2011 | Costa Rica, Fortuna
Zoals een potje schaak met de eigenaar van het familiehotel waar ik verblijf. Hij blijkt Florinde te heten en met stralende ogen haalt hij een oude gulden uit zijn zak: zijn naam komt overeen met het oude muntstuk van Nederland! Ik lach en probeer nog beter mijn best te doen om in het Spaans met hem te spreken.
Dat laatste gaat me gemakkelijker af als ik in contact kom met een aantal kinderen die twee straten verder wonen. De was hangt buiten, hondjes scharrelen rond en ouders houden lachend een oogje in het zeil. Ik leg de kinderen uit dat ik geen Spaans kan maar dat ik het graag wil leren. Andersom vinden zij het leuk als ik wat Engelse vragen aan ze stel.
Geen probleem om hier een aantal lachende kindergezichtjes te fotograferen. In mijn enthousiasme produceer ik zowaar een aantal volzinnen! Naast de toeristische attracties geeft mij juist het contact met de lokale bevolking een voldaan vakantiegevoel.